Museums Vledder
Museums voor Valse Kunst, Moderne Glaskunst en Noord-Nederlandse Kunst

Nieuwsbrief 18 augustus 2018

Glaskunstmarkt

Op de glaskunstmarkt van 29 juli j.l. hebben Hans en Christel goede zaken gedaan. Zij hebben voor het museum veel glaskunst kunnen verkopen.

Tweede kunsttafel

Als onderdeel van het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje staat er sinds kort een tweede kunsttafel  met titel ‘EEN VORKJE MEEPRIKKEN’ van de kunstenaar Johan Timmers in de bibliotheek. Deze tafel is in consignatie en kan worden verkocht.

Nieuwe valse aanwinst

Van de valse kunst waar René onlangs onder is bedolven, heeft hij de waarheid van één ervan kunnen ontraadselen. De waarheid achter de valse Paul Citroen:Zo kwam hij binnen, radeloze man op kruk, gesigneerd Paul Citroen. Een heel vreemde Citroen, zo leek het Erna en René. Maar die afbeelding kwam René toch bekend voor, waar had hij die eerder gezien? Eenmaal uit de lijst bleek er een titel onder te staan: At eternity's gate. Toen viel het kwartje: het is een bekende prent van Van Gogh. Hij heeft er ook een schilderij van gemaakt.
Zo ziet het origineel er uit (links).

Maar hij is niet helemaal gelijk, zoek de verschillen. Het gaat dus niet om een kopietje, maar om een nagetekende Van Gogh. De test met een stukkie stuf bewees: het is een echte tekening, naar een prent van Van Gogh. Later heeft iemand anders, met een goedkoop potloodje, er de handtekening van Paul Citroen gezet. En dat wordt dan ingebracht bij een luxe veiling in Amsterdam. Wat een durf.

Komende herfstexpositie

De expositiecommissie is al weer voorbereidingen aan het treffen voor de volgende expositie. Op 29 september start de herfstexpositie "Werk van begin tot nu" van glas en keramiek kunstenares Mieke Pontier. Deze expositie loopt tot 2 januari.

Huwelijk in Museums Vledder

In 2019 zal het seizoen geopend worden met een tentoonstelling met titel "Huwelijk". Toos is samen met Harold de voorbereidingen gestart. Er heeft inmiddels in de pers een oproep gestaan voor kandidaten, die eind maart 2019 Museums Vledder als trouwlocatie willen kiezen. Er zijn al aanmeldingen binnen gekomen.

Platformpas Drentse Musea

In april is het Onderduikersmuseum “De Duikelaar” in Nieuwlande geopend. Vrijwilligers in het bezit van de Drentse museumpas kunnen dit museum nu ook gratis bezoeken.

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.