Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Op 30 maart start het nieuwe seizoen

Huwelijksvoltrekking
De aftrap voor de expositie "Huwelijk in allerlei vormen en details" is een huwelijksvoltrekking in de raadszaal van het museum. Het museum gaat even terug in de tijd toen het nog als gemeentehuis Vledder dienst deed. In een besloten bijeenkomst treden Chris Schnek (een vroegere vrijwilligster van het museum) en haar vriend Wiebe in het huwelijk. Dit alles onder leiding van Toos Posthumus, die voor deze gelegenheid voor de laatste maal als BABS zal optreden
.
Expositie "Huwelijk in allerlei vormen en details"
De start van het seizoen is de dag er na, zaterdag 30 maart 2019. De expositie toont schilderijen van Carolien van Olphen, Ellen Dijkhuis en Antoinette Vunderink. Verder veel trouwfoto's van bruidsparen die ooit in het museum (voormalig gemeentehuis) getrouwd zijn. Tot 30 juni zijn er diverse workshops, een lezing van een goudsmid, bloemschikken en corsages maken.

Vernieuwde Valse Kunst collectie
De collectie Valse Kunst is opnieuw ingericht met werken die het museum vorig jaar uit diverse donaties mocht ontvangen. De bezoekers krijgen de verhalen achter deze werken in een vernieuwde rondleiding verteld.

Expositie "Van Kunst tot Cash"
Deze expositie is op de bovenverdieping ingericht en zal op 20 april ludiek worden geopend. Het biedt een overzicht van alle parodieën en commercie over Vermeers "Meisje met de Parel". Hobbyschilders hebben een bijdrage geleverd, met bijvoorbeeld het meisje met een kattenkop of varkenskop. Ook de commercie heeft het meisje met de parel ontdekt, met bijvoorbeeld een fietsbel, douchegordijn, vingerhoed, puzzels met uiteenlopende afbeeldingen van ons beroemde Vermeermeisje en de speciaal voor deze tentoonstelling uit China geïmporteerde meisje-met-de-parel-sokken.

Beeldentuin
Ook de museumtuin is opnieuw ingericht, met dit jaar beelden van John Beemsterboer.

Een goede gelegenheid om ook dit jaar ons museum te bezoeken.