Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 14 september 2020

Outsider Art expositie
Ook dit jaar exposeren een aantal cliënten van de stichting Trajectum in de bovenzalen van Museum Valse Kunst te Vledder.

Dit is al de vijfde opeenvolgende keer dat cliënten van de locatie Hoeve Boschoord hun kunst mogen laten zien in dit museum. Mede om bekendheid te geven aan het werk van dit behandelcentrum, is het idee ontstaan om werk van cliënten jaarlijks in het museum ten toon te stellen. Er is grote verscheidenheid aan werkstukken die cliënten en leerkrachten graag laten zien. Ze zijn dan ook erg trots om ook dit jaar weer in het museum te mogen exposeren.
De expositie "Outsider Art" is tot eind december tijdens de normale openingstijden in Museum Valse Kunst te Vledder te zien.

Nieuwe aanwinst
Na taxatie door de eigenaar bleek het schilderij met signatuur van Bernard Buffet niet authentiek te zijn. Hij werd verzocht het werk te vernietigen om daarmee circulatie van vervalst werk te voorkomen. In plaats daarvan heeft de eigenaar deze vervalsing aan ons museum geschonken. Nu te zien als onderdeel van onze vervalste kunst collectie.

Najaarsexpositie
De expositie "In beslag genomen kunst" van de nationale politie is nog t/m 27 september tezien. Op 3 oktober start de najaarsexpositie "Heiligen in beweging" met werken van Peter B.van Houten. Peter zijn passie ligt bij schilderen van figuren. Hij is oprichter en leraar van De Foudgumse School, de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst.

Rabo Club Support
Wij doen dit jaar weer mee met Rabo Club Support actie. Bekijk hoe je ons kan steunen op rabobank.nl/clubsupport. Na de realisatie van de traplift eerder dit jaar, willen we de opbrengst van deze actie gebruiken voor de renovatie van het invalidentoilet en tevens de inrichting van een liggende verzorgingsplek.