Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 23 mei 2020

Opening Museum

Op 1 juni 2020 gaat het museum Valse Kunst weer open. We starten dit seizoen met de expositie  "Dikke Dames in de stijl van Botero". De expositie van Jennifer Koning, die oorspronkelijk van af 1 april was gepland, is voorlopig uitgesteld. Kunstenaars en hobbyisten uit de omgeving hebben zich laten inspireren op de werken van Botero en tonen tot eind augustus hun schilderijen, tekeningen, keramiek en haakwerk.

Een van de consequenties van de huidige beperkingen is dat er geen groepsrondleidingen meer plaats kunnen vinden. In de valse kunst ruimtes is er daarom voor gekozen de teksten uit de rondleiding bij de betreffende werken op te hangen. Zo kunnen de bezoekers de verhalen lezen. Er kan ook voor een audiotour worden gekozen, die op een smartphone kan worden beluisterd. Voor bezoekers zonder smartphone, die toch een audiotour willen, proberen we leentoestellen te regelen.

In alle zalen hangen voor de bezoekers aanwijzingen en in het gebouw zijn markeringen aangebracht en routes aangegeven. Bezoekers worden voor museumbezoek verplicht zich van te voren telefonisch aan te melden (0521-383352) en krijgen dan een bezoektijd toegewezen.

Ook het terras is vanaf 1 juni weer open, vrij toegankelijk en is zodanig opgezet dat gasten 1,5 meter uit elkaar kunnen zitten. Consumpties zullen gasten binnen aan de balie moeten bestellen, afrekenen en eigen consumpties meenemen, met het verzoek bij vertrek het serviesgoed op de daarvoor bestemde tafel terug te zetten.

We rekenen er op dat met de geschetste oplossingen het museum weer kunnen opstarten. Het is afwachten hoe het in de praktijk zal uitpakken.