Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 31 april 2020

Niet alles staat stil

In de periode dat het museum gesloten is gaan heel veel werkzaamheden en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen gewoon door. Zo zijn de rondleiders onder leiding van Gerard Conijn een paar keer bij elkaar gekomen om de valse kunst expositie opnieuw in te richten. Dat is nu afgerond. Er zijn wat nieuwe werken bij gekomen en een aantal weer in depot gegaan. Ook zijn de kamers flink opgeschoond en alle losse spullen opgeruimd. De werken zijn nu genummerd en de beschrijvingen in overzichtslijsten gezet. Het ziet er weer netjes uit en het seizoen kan wat dat betreft beginnen. Alleen moeten de gidsjes nog aan de nieuwe opstelling worden aangepast en opnieuw in Duits en Engels vertaald.

Helaas is het onzeker wanneer het museum weer opengaat, maar zo konden de NLdoet dagen met beperkte deelname toch nog doorgaan. Er is weer aardig geklust, al zijn er wel wat klussen blijven liggen. Voor de winkel is inmiddels een gedeelte van de nieuwe glasvoorraad gearriveerd, dus worden de vitrines weer gevuld, nadat alles is geprijsd en gelabeld en in de kassa is verwerkt.

In voorbereiding op het in 2020 geplande kunstcafé is er begonnen met de boeken in de bibliotheek te sorteren, op te schonen en op te slaan. Er moet plek voor de ingebrachte kunstwerken komen. Dus voorlopig is hier werk in uitvoering en door de uitgestelde opening is er nu extra tijd om deze klus te klaren.Zodra er meer duidelijkheid is over de opening wordt u weer geïnformeerd.

Misschien eerst alleen de winkel voor een beperkt aantal klanten, we wachten het af.