Museums Vledder
Valse Kunst, onvervalste Glaskunst en Drentse Kunst

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 30 december 2018

In de eerste maanden van dit jaar is er hard in het museum gewerkt. Er is een nieuwe toiletgroep geplaatst en een gedeelte van de oude verlichting is door LED vervangen. Het nieuwe seizoen begon met de feestelijke viering van het 20 jarig bestaan. Van Univé Meppel hebben we een glaskunstwerk voor langdurige plaatsing ontvangen. Er waren vier exposities te zien, de schilderijen van Douwe Elias en Gerard van de Weerd en de glaskunst van Mieke Pontier. Extra was ook dit jaar weer de Trajectum expositie. Ook zijn er weer verscheidene schenkingen van Valse Kunst geweest. Door het mooie weer deze zomer, zag het even naar uit dat de bezoekersaantallen tegen zouden vallen. Nu, aan het einde van het jaar blijken de bezoekersaantallen gelukkig enorm mee te vallen.

Wat valt er te verwachten
Het komende jaar geen verbouwingen, maar een nieuwe opstelling van de valse kunst collectie. Vanuit de nieuw verworven Valse Kunst wordt een selectie gemaakt om de tentoonstelling te vernieuwen. Het verhaal van de rondleidingen wordt daarmee ook geactualiseerd.
Naast de reguliere wisselexposities wordt er druk gewerkt aan een extra tentoonstelling "Van Kunst tot Cash", een expositie over de vermarketing van "Het meisje met de parel". Een figurant wil tijdens deze expositie als het meisje verkleed gaan. Bij deze een oproep voor attributen, kleding of stoffen om dit vorm te kunnen geven. Als u iets heeft, neem contact op met Sandra.

Het museum sluit van 7 januari 2019 t/m 28 maart 2019 haar deuren voor de winterstop en opent weer op 29 maart met de tentoonstelling "Bruiloft", waarbij in de raadzaal van het voormalige Raadhuis Vledder een huwelijksvoltrekking plaats zal vinden.