Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 22 januari 2020

Afsluiting 2019

Botero
De nieuwjaarsreceptie was goed bezocht en een mooie gelegenheid voor de vrijwilligers om elkaar weer eens te zien. Barbara gaf een terugblik op het afgelopen jaar en gaf aan dat het een gunstig jaar was geweest. Met een stijging van 1301 werden er 7142 bezoekers geteld.
Botero

Tevens werd er afscheid genomen van Anneriek, Cees en Toos. Maar eerst moesten ze nog een officiële daad verrichten, namelijk de onthulling van een beeld, gemaakt door Klaas van Dijk. Het bleek een mooie weergave van ons Botero logo te zijn. Het was tevens de aftrap naar de komende tentoonstelling boven: "In de stijl van Botero" met als thema "Dikke dames".

Ook is een oproep aan de kunstenaars onder de vrijwilligers gedaan, om aan deze tentoonstelling met eigen kunstwerken bij te dragen. Bij deze dus ook een oproep aan die het hebben gemist.
Voor de geïnteresseerden stuur ik de link mee naar de documentaire die onlangs over Botero is uitgezonden:

Hier de data nog  een keer: expositie van 22 april t/m 28 augustus, kunstwerken inleveren 8 april. Meer informatie bij Sandra.
Alle kunstuitingen zijn welkom, hier nog een voorbeeld:

Exposities 2020
De data en de exposanten zijn inmiddels bekend.

Na de seizoenstart op 1 april, start de 1e expositie op 4 april, deze loopt tot 30 juni.
Jennefer Koning, zeer succesvolle kunstschilder uit de regio (Blesdijke), een figuratieve schilder die veelal dieren schildert.

4/7 tot 29/9: Valse kunst van het Team Kunst en Antiek criminaliteit van de Landelijke eenheid Politie met in beslag genomen vervalste Kunstwerken. Er worden goede vervalsingen tentoongesteld van wereldberoemde kunstschilders zoals van Gogh, Picasso en Rembrandt.

3/10 tot 3/1/21:‘Heiligen in beweging’. Peter B van Houten zijn passie ligt bij schilderen van figuren. Hij is oprichter en leraar van De Foudgumse School, de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst.

NLDoet 2020
Nog even en herinnering om je hier voor op te geven bij Sandra.
Het is vrijdag en zaterdag 13 en 14 maart, voor lunch wordt gezorgd.