Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 8 september 2019

Aquarel Jan Velthuis

Exposities
Aquarellen van Jan Velthuis en Riny Bus tot de winterstop (5 januari 2020).
Dit kunstenaarsechtpaar uit Giethoorn zijn beiden o.a. lid van de Noordelijke Aquarellisten. In zijn krachtige aquarellen verbeeldt Jan Velthuis vooral zijn liefde voor het water en het landschap eromheen: het wad, de wolken, de havens en schepen. Zijn schilderijen zijn opgebouwd met grote, forse penseelstreken.

Riny Bus vindt haar inspiratie vooral in haar dagelijkse omgeving, in hoekjes in het interieur, maar ook buiten, in de havens. Voor haar staan licht en sfeer centraal, en daarvoor wordt er soms eindeloos ‘gespeeld’ met water en verf.

Outsider Art

"Outsider Art" expositie
Op de bovenverdieping is inmiddels ook een nieuwe expositie ingericht en wel met werken van cliënten van Trajectum uit Boschoord. Ieder jaar biedt het museum cliënten van Trajectum de gelegenheid hun werk, dat ze tijdens het vak kunstzinnige vorming maken, te exposeren.

DrentheApp

Drenthe-app
Wellicht heeft u het al eerder in de pers gelezen, maar sinds juni dit jaar hebben inwoners en bezoekers van Drenthe de mogelijkheid om via een app gemakkelijker alle toeristische en culturele activiteiten in Drenthe te vinden. Ik schrijf dit, omdat ook al onze museum activiteiten er in te vinden zijn, goed om aan anderen door te geven. De app is te downloaden via  de appstores van Apple en Android.