Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 8 juni 2019

De Huwelijksexpositie loopt al weer op z'n einde. Al met al een groot succes, zeker de fotogalerij was erg in trek. Ook voor mensen zonder binding aan Vledder. Het waren gewoon de foto's uit de vorige eeuw, die de aandacht trokken. De expositiecommissie is al druk bezig met de voorbereidingen van de volgende expositie:

STIL LEVEN & LANDSCHAP
Slachtoffers van een jachtig leven

Van 7 juli t/m 22 september 2019 exposeert de Drentse kunstenaar Siemen Dijkstra in ons museum.

Siemen is een landschapsschilder, die voor zijn werk veel tijd in de natuur doorbrengt. Vaak treft hij hier dode dieren aan, aanleiding voor hem om ze als studie object te gaan gebruiken om zo zijn schildertechniek te vervolmaken. In de loop der jaren heeft hij hiermee een eigen genre ontwikkeld. Hij exposeert naast zijn landschappen de schilderijen en tekeningen van vogels en andere dieren.

Als primeur exposeert hij ook een aantal tekeningen van (naakt)modellen, een techniek waarbij hij zijn modellen in 15 minuten in beeld heeft gebracht.

Naaste deze expositie is er van 1 juli t/m 30 september 2019 betaalbare kunst in de museumwinkel te zien en te koop. Het is klein werk van een aantal kunstenaars van de Alumni kunstenaars Klassieke Academie (AKA). Dit als aanloop naar het nog op te zetten Kunstcafé.

De extra expositie Van Kunst tot Cash is tot 1 september ook nog te zien. Voor de mensen voor wie de trap een hindernis is, zijn er in de raadszaal 2 video's beschikbaar, één met een diaserie van alle tentoongestelde meisjes en één met  het verhaal, dat door Gerard Conijn, verkleed als Meisje met de Parel, wordt verteld. Tot nu toe heeft dat aan de behoefte voldaan en waren bezoekers zeer content met deze oplossing. Bezoekers kunnen zelf als meisje met de parel verkleed op de foto, de attributen liggen naast een lege schilderijlijst. Ook hier wordt, vaak met veel pret, gebruik van gemaakt.

In de toekomst hopen in de vorm van een traplift we een oplossing voor de trap te krijgen. Er is voor donaties een donatiebus bij de trap geplaatst en een mogelijkheid op de website gecreëerd. Op de donatiethermometer kan de totale stand worden afgelezen. De eerste 2 weken is er in de bus al €55 gedoneerd en via de website €50. Een goede start dus, nu de statiegeld opbrengst nog afwachten. Deze actie loopt tot eind juni bij de COOP Vledder, dus:

ALS U IN DE BUURT BENT .. NIET VERGETEN HET STATIEGELD TE DONEREN!

Vorig jaar heeft het bestuur besloten om het museum wat meer op de buitenlandse gast te richten. Hiervoor zijn de rondleidingen in het Duits en Engels vertaald. In de 3 valse kunst ruimtes liggen nu gidsjes waar buitenlandse gasten de verhalen met de rondleider mee kunnen lezen. Er zijn ook Nederlandse gidsjes bij, voor bezoekers die zonder rondleiding de Valse Kunst bezoeken.