Museum VALSE KUNST
Fake art museum

Aanmelden nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief  weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Nieuwsbrief 11 april 2019

De start van het seizoen werd ingeleid door een ware huwelijksvoltrekking in de raadzaal. Onze BABS Toos, die ooit hier haar eerste huwelijk voltrok, deed dat nu voor de laatste keer. Chris Schnek, die vele jaren als vrijwilligster in het museum heeft gewerkt, trad op 29 maart 2019 met Wiebe in het huwelijk. Als afsluiting van de huwelijksvoltrekking heeft het bruidspaar de hieraan gekoppelde expositie 'Het Huwelijk in allerlei vormen en details' geopend. De dag erna startte in het bijzijn van vele vrijwilligers en vrienden het museumseizoen 2019. Vooral de verzameling trouwfoto's blijkt bij de bezoekers enorm in trek te zijn.

De Valse Kunst afdeling is aangevuld met nieuwe stukken. Ook de glaskunstcollectie is opnieuw ingericht, waardoor de glaskunst nu wat beter tot z'n recht komt. De collectie is aangevuld met een gezandstraald raam, in bruikleen gegeven door Jan Hoogkamer.

Expositie "Ruimte - Rust - Roest"
In de museumtuin is er dit seizoen een beeldenexpositie te zien van John Beemsterboer. De titel verwijst naar de drie fases in de wording van de beelden van Beemsterboer: het maken van een ruimtelijk object, de rust die ervan uitgaat bij voltooiing en aangezien de beelden van cortenstaal gemaakt zijn, de roestige aanblik.

Expositie "Van Kunst tot Cash"
Op 20 april wordt de aftap voor deze door René extra ingerichte expositie gegeven. Een tentoonstelling met Vermeers "Meisje met de parel" in de hoofdrol. Een groot aantal amateurschilders (o.a. de schilder club uit Gorredijk) heeft hier met hun versie van het meisje aan bij gedragen. Het museum heeft ook haar eigen Meisje met de Parel, (hij) zal op ludieke wijze de gasten vermaken.

Museumfietsroute
Op initiatief van de 3 musea is een fietsroute langs deze 3 musea ontwikkeld. Erna heeft haar bijdrage geleverd door de proefversie te fietsen en er tekst bij te leveren. Zodra de routes van de drukpers komen, zijn ze voor geïnteresseerden gratis beschikbaar.

Oproep
Een oproep die u aan al uw kennissen in de buurt kan doorgeven. De opbrengst van de statiegeldactie van de COOP in Vledder is gedurende de maanden april, mei en juni bestemd voor het museum. Het bestuur hoopt via deze actie weer een donatie in de spaarpot voor een traplift te krijgen. Dus flessen sparen en doneren bij de COOP in Vledder, of anders bij het museum afleveren.