Museums Vledder
Museums voor Valse Kunst, Moderne Glaskunst en Noord-Nederlandse Kunst

Bezoekersinfo

Adres

Museums Vledder
Brink 1
8381 BE Vledder
Tel: 0521-383352

Gratis Rondleidingen

Museums Vledder is bekend van de rondleidingen door de valse kunst, die zeer vermakelijk zijn. Alle trucs van vervalsers komen aan bod, ook de verhalen over de meestervervalsers, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Hoe worden de mensen belazerd? Hoe zorg je dat jij niet opgelicht wordt? Deskundige rondleiders vertellen het allemaal, met een knipoog. De rondleidingen zijn gratis, niet op vaste tijden en afhankelijk van het bezoekersaanbod. Kleine groepen kunnen gecombineerd worden.
De laatste rondleiding start vóór 16:00 uur.

Horeca

In Museums Vledder kun je niet alleen van kunst genieten. Er is ook de mogelijkheid voor een kopje koffie of thee of frisdrank met of zonder koek, cake en/of taart. Taart kan alleen bij een reservering worden besteld met verschillende keuzes, bijvoorbeeld een lekkere grote appelpunt of luxe taartjes. Heerlijk genieten buiten op het terras of binnen omgeven door kunst. Wifi aanwezig.

Informatie voor minder-validen

De expositieruimten, museumwinkel en bibliotheek zijn gelijkvloers en rolstoelvriendelijk bereikbaar. De bovenverdieping van het museum is alleen met een trap toegankelijk. Hier bevinden zich kantoren en ruimtes voor projecten, speciale activiteiten en het Kinderatelier.

Workshop "Valse Kunst maken"

Na afloop van uw bezoek aan Museums Vledder, biedt Dok2a de mogelijkheid een workshop 'Vals Schilderen' in theater-/workshopruimte aan de Dieversluis te volgen. 

Kijk voor arrangementen en prijzen op www.dok2a.nl