Museums Vledder
Valse Kunst, onvervalste Glaskunst en Drentse Kunst
Museum Valse Kunst te Vledder

Adres

Museums Vledder
Brink 1
8381 BE Vledder
Tel: 0521-383352


Openingstijden

Alle algemene feestdagen geopend

Groepsafspraken op dagen dat het museum gesloten is, zijn mogelijk.

Tarieven en arrangementen

Prijzen per persoon (inclusief rondleiding):

Entree

€ 8,00

4 t/m 12 jaar

€ 3,00

Groepen (vanaf 15 bezoekers)

€ 7,00

Leerlingen in klasseverband + begeleiders

€ 2,50

Rondleidingen en parkeren

Gratis

Bij groepsbezoek kan er niet individueel worden afgerekend! De rondleiding duurt ongeveer een uur, hierna is er nog veel te zien in het museum zoals de kunstboeken in de bibliotheek onder het genot van koffie of thee. 

 

Bibliotheek
Hier kunt u vrijblijvend onder het genot van een kopje koffie rustig ontspannen tussen de Drentse Kunst. Voor de liefhebbers is er een grote collectie kunstboeken, niet alleen over Valse Kunst, maar ook boeken over nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Als onderdeel van het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje kan dat aan een aantal kunsttafels. De tafel ‘een vorkje mee prikken’ van Johan Timmers is bovendien te koop.


Kinderatelier of speurtocht voor creatieve Kids
Voor de jeugd tussen de 4 en 12 jaar beschikt het museum op de 1e verdieping over een kinderatelier. Hier kan je een eigen kunstwerk maken, terwijl je (groot)ouders een kijkje in het museum nemen. Materiaal is aanwezig. Na afloop mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen. Wil je dat niet, dan kan je een speurtocht door het hele museum maken, met een beloning bij een goede oplossing.

Kado Winkel
In onze Kado Winkel kan men vrijblijvend kiezen uit een gevarieerd assortiment glaskunst voor elke beurs. Zoekt u exclusieve glaskunst of een aandenken uit Vledder, glassieraden, kunst-boeken of kaarten, het is er allemaal.

Exposities
Drie keer per jaar is er een wisselexpositie. Het accent ligt op Noord-Nederlandse kunst, doorgaans aangevuld met een lezing en/of workshop van de exposerende kunstenaar.

Beeldentuin

Beeldentuin
Jaarlijks exposeren beeldende kunstenaars hun werk in de tuin rond het museum. In deze rustgevende omgeving kunt u met een wandeling tussen de kunstwerken uw bezoek aan ons museum afsluiten.

Informatie voor minder-validen
De expositieruimten, museumwinkel en bibliotheek zijn gelijkvloers en rolstoelvriendelijk bereikbaar. De bovenverdieping van het museum is alleen met een trap toegankelijk. Hier bevinden zich kantoren en ruimtes voor projecten, speciale activiteiten en het Kinderatelier.

Workshop "Valse Kunst maken"
Na afloop van uw bezoek aan het museum, biedt Dok2a de mogelijkheid een workshop 'Vals Schilderen' in theater-/workshopruimte aan de Dieversluis te volgen. 

Kijk voor arrangementen en prijzen op www.dok2a.nl