Museums Vledder
Museums voor Valse Kunst, Moderne Glaskunst en Noord-Nederlandse Kunst

Agenda

Jaaroverzicht

1 april 2017 - 25 juni 2017

Expositie Henk Helmantel en Henk Heideveld

1 juli - 24 september 2017

Expositie Romantiek Martin Sijbesma

8 juli 16:00 uur

Officiële opening van de expositie Romantiek 

30 september - 7 januari 2018

Expositie Henk Pries

Tentoonstellingen

Museums Vledder heeft jaarlijks drie tentoonstellingen van Noord-Nederlandse kunst of Moderne Glaskunst

Expositie Henk Helmantel en Henk Heideveld in Museums Vledder

Vanaf 1 april exposeert Henk Helmantel enkele van zijn stillevens in het Museums Vledder.
Een deel van zijn oeuvre, hoofdzakelijk stillevens en interieurs van Middeleeuwse kerken en kloosters, is ondergebracht in Museum Helmantel, de voormalige pastorie-boerderij te Westeremden. Helmantel heeft eerder geëxposeerd in binnen- en buitenland, o.a. in: Taiwan, USA, Engeland, Italië, Tsjechië, Duitsland en België.
Het bijzondere aan een expositie in het Museum voor Valse Kunst in Vledder is, dat er naast de tentoongestelde werken, ook kopieën van zijn werk te zien zijn. Deze zijn door Henk Heideveld "in de stijl van Helmantel" na geschilderd. Tijdens de gratis rondleiding krijgt de bezoeker uitleg over het verschil in vals, kopie en "in de stijl van".

Van 1 juli 2017 t/m 24 september 2017 exposeert de Friese kunstschilder Martin Sijbesma in Museums Vledder.

Hij laat op de expositie alle onderdelen van zijn werk zien, onder andere een aantal schilderijen van zijn voorliefde " de old-timers". Hij is nu bezig met portretten van 99 vrouwen die belangrijk in zijn leven zijn, daarvan komen er een aantal naar Vledder. Verder worden er stillevens geëxposeerd, en modelschilderijen waar meestal zijn vrouw model staat.

Het was de realistische schilderkunst die Sijbesma boeide, met name die uit de 17e en 18e eeuw. Zijn werken hebben een warme, romantische en verstilde inslag door de kleur en compositie. Ook schildert hij details of interieurs van oude gebouwen, of persoonlijke voorwerpen zoals klompen of kinderschoentjes. De techniek die Sijbesma voor zijn werk gebruikt is de eeuwenoude glaceertechniek (laag over laag) op houtpaneel.

Meer informatie over activiteiten in Museums Vledder

Tijdens de openingsdagen zijn er gratis rondleidingen (laatste om 15:30 uur) door de Museums Valse Kunst, Moderne Glaskunst en Noord Nederlandse Kunst, met onder andere informatie over hoe je valse kunst kunt herkennen.